Kronika 2011-2012

Skauting slaví v tomto roce 100. výročí činnosti v Čechách a jistě není lepší způsob jak toto jubileum oslavit, než v našich aktivitách pokračovat. Náš oddíl proto zorganizoval městskou hru pro mladší Příbramské skautky a skauty. Jak už název napovídá, tato akce se nesla v duchu lidiček s modrou pletí.

Sraz byl v 17:25 na vlakovém nádraží, návrat v 15:00.

1. den

Odjeli jsme vlakem do Protivína. Cesta trvala 1 hodinu a půl. Po příjezdu jsme šli do kluboven. Cestou jsme potkali vedoucí místních skautů. V klubovnách jsme zatopili, a pak jsme si dali večeři. Po jídle jsme hráli Aktivity a ty nám nešly, a pak jsme šli spát.

Sraz byl pro všechny v 13:00 hod před bývalou 8. ZŠ. Bylo nás přibližně 40 lidí ze čtyř oddílů – z 2. oddílu Dvojka Příbram, 8. dívčího oddílu Gingo, světlušky ze Svaté hory a vlčata z Brdské smečky – Černé pumy.

Je pátek kolem půl šesté odpoledne a tak se scházíme na vlakovém nádraží v Příbrami, abychom společně vyrazili na další společnou akci. Hodně lidí je nemocných, ale přesto dorážíme alespoň v počtu devíti členů, Golem nakupuje lístek do Berouna a čekáme na vlak. Kupodivu přijíždí celkem včas, ale není úplně velký. No co, nějak se do něj naskládáváme i se všemi věcmi a vyrážíme…

Je 20. ledna a nás čeká první celovíkendová výprava v roce 2012. Beruška, Golem, Houba, Kája, Kotě, Lucka D., Lucka N., Medvěd, Mráček, Pískal, Placatka, Přezdívka, Sluníčko a Terka se schází na vlakovém nádraží. Vlaková doprava ani tentokráte nezklamala. Během drobného zpoždění půl hodiny jsme se zdokonalili alespoň ve čtení v jízdním řádu, a také si zahráli hru Na autíčka, během které Kája dostala svou přezdívku – Brumla.

Tak jako již tradičně v uplynulých letech, i letos jsme se rozhodli vydat na podzimní výpravu do Prahy. Sešli jsme se v pátek 25. listopadu na konečné busu do Prahy ve složení Pitíčko, Daník, Petr, Lucka (jde o její první výpravu), Davídek, Terka, Sluníčko a Golem. Panu řidiči jsme neudělali moc radost tím, že jsme chtěli platit jízdné z čipové karty, ale poté již cesta probíhala v pohodě a úspěšně jsme dorazili na Knížecí. Zde se k nám připojila Lucka a vydali jsme se hledat správnou tramvaj.

Betlémské světlo je plamínek z Betléma, místě narození Ježíše Krista, který je již od roku 1986 skauty pravidelně rozvážen do celého světa a šíří se do domácností jakožto symbol lásky, pravdy a především lidské sounáležitosti.

Na Svaté Hoře bylo o víkendu 15. – 16. 10. opět rušno. Tentokrát ale nečekaně nikoli mentální, ale fyzický rozvoj vyhledalo více než 200 návštěvníků Lanového světa, který zde uspořádali skauti a skautky z příbramských středisek Junáka – svazu skautů a skautek ČR.

Sraz byl určen na 9:00, a tak se v Jiráskových sadech sešlo na 15 skautů a skautek z našeho oddílu. Po krátkém přivítání a „zdrbnutí“ novinek, jsme se vydali směrem k našemu dnešnímu cíli – Svaté Hoře, kde na nás mimo jiné čeká Lanový svět.

PÁTEK   

Na páteční sraz u klubovny v 17:00 hodin dorazili: Golem, Beruška, Klíšťák, Kotě, Radanka, Houba a Davídek. Většinu ostatních bohužel skolila nemoc.

Po nákupu zásob v Bille jsme se vydali přes Vysokou Pec a poté Bohutín do Lůmků. Když jsme dorazili na cílové místo, už byla tma. Po večeři, kterou jsme si přinesli z domova, jsme se společně dali do tvorby přístřešku, kde jsme zanedlouho složili hlavy a nechali se odnést do říše snů.

Jak každý ví, 1. září je spojeno se zahájením nového školního roku. Nástup do lavic nebývá po dvou měsíčních prázdninách nic příjemného, a proto jsme neváhali využít nabídky města a připojili se k několika dalším organizacím, které při příležitosti mezinárodního hudebního festivalu připravili na nábřeží Hořejší Obory doprovodný program pro děti. 

Schůzky
Klubovna
Pro členy
Skautský letní tábor
2024
Kronika
Fotky
Pro veřejnost