Kronika 2016-2017

Během prvního květnového víkendu se na Slivici konalo okresní kolo Svojsíkova závodu. V letošním roce byly pro účastníky připraveny moduly závod, brány a zpětná vazba. Tohoto kola se zúčastnili hlídky skautů a skautek ve věku od 11 do 15 let napříč celým okresem Příbram. Z našeho oddílu se účastnili Pandy, které díky převaze dívek soutěžily v kategorii skautek. V této kategorii se umístili na krásném 5. místě. V souhrnném pořadí se naši skauti a skautky umístili na 6. místě z 15. Gratulujeme.

Kompletní přehled výsledků si můžete prohlédnout zde.

Výprava Medvíďat a Rosomáků za medvědy do Berouna 10.-11.3.2017

Máme pátek 10. března, chvíli po půl šesté, a jsme zde v počtu 15+2. Kde? Na vlakovém nádraží v Příbrami... Kdo? Zuzanka, Daník, Tomík, Filip, Kája, Dory, Sběrda, Damián, JáChci, Klára, Hihi, Honzík, Tobík, Lukáš, Beruška a Golem (a kolem samozřejmě "pár" rodičů...). A proč? Těšíme se na naši další "spací" výpravu, na kterou se tentokrát vydáváme do Berouna.

Karneval 19. 2. 2017

Zimní období je tradičně spojováno nejen se sněhem a mrazem, ale také s plesy a karnevaly. A jako již tradičně, i my v oddíle jsme se převlékli za někoho jiného a šli si společně zatancovat a zasoutěžit na karneval.

Vánoce 2016

Vánoce, Vánoce přicházejí, zpívejme přátelé, po půl roce Vánoce... Stromeček, dárky, cukroví - Vánoce jsou fajn příležitostí setkat se s rodinou i přáteli a oslavit s nimi příchod Ježíška. A v oddíle na to samozřejmě nemůžeme zapomenout! Scházíme se v klubovně ve čtvrtek 22. prosince v 17:00... - počkat, je potřeba mrknout se časově ještě trochu zpátky...

Palačinková výprava Medvíďat a Rosomáků

Přelom listopadu a prosince patří v našem oddíle tradičně palačinkovým výpravám. Po Pandách, kteří se vydali na Slivici minulý víkend, došla v neděli 11. prosince řada také na Medvíďata a Rosomáky. Máme domluvený sraz v 11 hodin u Billy na Drkolnově, ale počasí nám "tak trochu" nepřeje. Přesto se nás ale schází 11 (Tomík, Klára, Sběrda, Kitty, Anička, Maruška, Hihi, Tobík, Lukáš, Beruška a Golem), jen se místo do lesoparku vydáváme do klubovny, kde nás o trochu později dohání také Roseanne.

Halloweenová výprava na Slivici

Máme začátek listopadu, i přes chladno nám celkem přeje počasí, a je před námi pro část letošních nováčků první "výprava s přespáním". První listopadový víkend probíhají dokonce dvě výpravy najendou. Pandy vyrazily již v pátek do Nymburka, Medvíďata s Rosomáky čeká výprava ze soboty na neděli - naše cesta vede na Slivici. A protože máme krátce po Halloweenu, je jím tato výprava inspirována.

První výprava tohoto skautského roku je hodně netradiční. Ve dne už jsme v Pražské zoologické zahradě byli, tak tentokrát chceme zkusit trochu něco jiného. V letošním roce probíhají až do konce září večerní komentované prohlídky. A ač to není logisticky úplně jednoduché, chceme této možnosti využít.

Schůzky
Klubovna
Pro členy
Skautský letní tábor
2024
Kronika
Fotky
Pro veřejnost